//

Владика Венедикт звернувся із посланням на піст до вірних Львівської архиєпархії

«Станьте для себе самих і усього світу вірними свідками милості Бога і успішності ревної молитви за грішників, яка піднімається до небес різнорідними церковними спільнотами та окремими віруючими нашими братами і сестрами повсякчасно і з кожного куточка землі»,- саме з таким закликом звернувся до усіх вірних та духовенства Львівської архиєпархії, преосвященніший владика Венедикт.

 

У пастирському зверненні на початок Великого посту , єпископ-помічник Львівської архиєпархії зауважує, що розпочинаючи посну мандрівку, християни ставлять перед собою поважні цілі для осягнення на шляху свого духовного зростання. Проте, цілі, які прагнемо звершити є або надто абстрактними і неможливими для осягнення, або надто банальними.

 

Роздумуючи над уривком із книги пророка Ісаї (Іс.58,2-12), владика у зверненні, відкриває дві складові посту, «кожна з яких співвідноситься із дійсністю віднайдення нами святості Бога, досвіду нашого глибинного переживання Його із нами співстраждаючої любові, Його дієвого співіснування з нами в сповненій внутрішньої драми, а подекуди й трагічності історії нашого земного життя».

 

На завершення послання, владика Венедикт закликає: «…замість багатьох «непотрібних» приречень, якими ми так часто обтяжуємо себе в часі посту, радше подбати про те, щоб у супокої, в мирі і злагоді із самим собою принести сповнену довір'я до Батьківського Божого милосердя молитву за страждаючих - тих, хто терпить фізичні болі у лікарнях і вдома, хто потерпає від алкогольного, наркотичного та іншого роду узалежнень, хто голодує, хто скитається бездомний, ким погорджують, над ким чинять насильство і кого вбивають... Молитву за тих, хто вмирає мовчки, «неначе вівця, ведена на заріз», і тих, хто проклинає своїх мучителів... Молитву за жертв і їхніх убивць, котрі так само і чи не найбільше, навіть самі не усвідомлюючи цього, потребують нашого прощення і Божого милосердя... І то не десь у безвісній країні і в неозначений час, а зовсім поряд, по сусідству, в нашім-таки домі, на наших очах, при нашій мовчазливій участі і згоді, тут і тепер... ».

 

о. Павло Дроздяк,
прес-секретар Львівської архиєпархії

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua