//

Владика Венедикт відвідав урочистості з нагоди 100-ліття Храму святих Ольги і Єлизавети

24 липня 2011 року в нашому Храмі святих Ольги і Єлизавети відбулися урочистості з нагоди 100-літнього ювілею освячення Храму та Празника Рівноапостольної святої княгині Ольги, ім'я якої вже понад 20 років носить наш Храм.

 

З цієї нагоди до нашої парохії прибув Владика Венедикт, який очолив архієрейську Святу Літургію.

 

Від імені нашої спільноти зустрічав Владику Венедикта отець Володимир Сайчук. На жаль адміністратор Храму отець Іван Галімурка через травму ноги знаходився в лікарні і не зміг прийняти участь в урочистостях, хоча вніс дуже великий вклад в підготовку цього свята, а саме написав і видав історичний нарис про історію нашого Храму, підготував урочистий концерт парафіяльних хорів, який відбувся напередодні 23 липня в Будинку органної музики, що в приміщенні костелу святої Марії Магдаліни, та багато іншого.

 

На свято до нас прибули митрофорний протопресвітер отець Роман Шафран - декан Галицького деканату, а також багато священиків з інших парафій, які разом з Владикою прийняли участь в Святій Літургії та сповідали прихожан і гостей нашої парохії.

 

На храмовий празник прибув і отець Миколай Фредина, колишній сотрудник нашого храму, а сьогодні ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа, прийняв участь в Святій Літургії, а також разом з Владикою Венедиктом та отцем Ігорем Калашем уділив вірним Святе Причастя.

 

Дуже гарну і змістовну проповідь виголосив Владика Венедикт, пов'язав в ній історію нашого Храму та Української Греко-Католицької Церкви з сьогоденням, коли, незважаючи на гоніння та переслідування з боку безвірницького комуністичного режиму, наша Церква і наш Храм повстали з попелу і руїни, підняли Святий Хрест над містом Лева і провадять своїх вірних до Ісуса Христа. Також і свята Рівноапостольна княгина Ольга зазнавала знущань від свого сина князя Святослава, який був затятим поганином, і тільки її онук Володимир, якого вона дуже любила, ступив на стезю пізнання правдивого Бога і тріумфально віддав в руки Господа нашого Ісуса Христа наших пращурів, що населяли тогочасну Русь-Україну.

 

Архієрейська Літургія відбувалася в співслужіні отця диякона Назарія Яруніва, якого колоритний бас лунав під склепіннями Храму.

 

Після закінчення Архиєрейської Літургії Владика Венедикт, освятив ново виготовлене Розп'яття, яке встановлено дякуючи старанням отця Івана Галімурки.

 

Після Богослужби від імені мерії міста Львова привітав нашу парохію п.Андрій Садовий і вручив Почесний диплом, чим визнано великий вклад наших священиків та мирян в розвиток духовності нашого міста.

 

Також Владику привітали наші маленькі парафіяни, за що одержали від Владики образочки, а також сфотографувалися на пам'ять.

 

На закінчення отець Володимир Сайчук разом з іншими священиками нашого Храму щиро подякували Владиці Венедикту, всім священикам, міській владі, парафіянам і гостям за те, що знайшли час і прийшли до нашого Храму на свято.

 

Парафіяльний хор Вірую заспівав всім Многая літа.

 

Микола Третяк

Фото Марти Осадци

Джерело: olha-church.org.ua