//

Владика Венедикт відвідав с. Підгородне, що на Золочівщині

У неділю, 15 липня, Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії очолив Божественну Літургію у храмі Архистратига Михаїла у с. Підгородне Золочівського Протопресвітеріату, з нагоди 20 річниці заснування храму.

 

На урочистість з нагоди ювілею прибули майже всі священики Золочівького протопресвітества, на чолі з протопресвітером о. Михайлом Сукмановським, а також і ближні сусіди з Поморянського деканату.

 

Під час проповіді Архиєрей наголосив на значенні віри у житті кожного християнина. Адже у євангельському читанні йшла мова про розслабленого, якого принесли друзі до стіп Ісуса, щоб Він оздоровив недужого (Мт. 9. 1-8). «Власне по вірі отих чотирьох Ісус робить чудо, розслаблений встав з постелі і пішов. Також кожен з нас у цьому житті, не є автономним і незалежним. Усі ми потребуємо один одного і є взаємопов’язані у повсякденному вирі життя. Тому такою важливою є молитва кожного з нас за інших. Бог, так само як і колись, робить чуда і сьогодні, бачачи взаємну любов між людьми і щиру віру в Божу справедливість та милосердя» - зазначив владика Венедикт.

 

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії, адміністратор храму о. Ігор Леськів, подякував Преосвященному  владиці за отче слово і благословення. А ще слово подяки скерував усім священикам, що приїхали розділити урочистість ювілею та всім гостям. Особливе признання виголосив парафіянам за спільну молитву та опіку про храм. Також було вручено  грамоти тим, хто найбільше потрудився при спорудженні такої величної споруди.

 

Опісля всі процесійно вийшли на подвір’я храму, щоб освятити наріжний камінь майбутньої дзвіниці.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії