//

Владика Венедикт відвідав Богослуження новоствореної римо-католицької громади

У неділю, 10 червня, Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ відвідав новостворену парафію блаж. Йоана-Павла ІІ римо-католицької Церкви, яка функціонує на території Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35А), з нагоди празника Пресвятої Євхаристії, який цього дня урочисто відзначали вірні римо-католицького обряду.

 

У своєму слові Архиєрей сказав: «Ця свідомість що ми причащаємося Господа, причащаємося його Божественного життя, божественної сили знімає страх. Поки цієї свідомості не буде, ніколи в житті сама особа своїми зусиллями, стараннями, не зможе знайти спокій».

 

Наостанок владика побажав парафіянам, щоб «сьогоднішнє свято не було лише святом, коли ми віддаємо шану Господу в Святих Тайнах, а щоб ми, причащаючись Тіла і Крові Господньої, самі стали живою присутністю Божою», і поблагословив усіх дітей присутніх у храмі та їхніх батьків архипастирським благословенням.

 

Як розповів о. Григорій Драус, парох парафії блаж. Йоана-Павла, ІІ, парафія існує на території Українського Католицького Університету з місяця січня поточного року завдяки домовленості Митрополита Львівської Архидієцезії римо-католицької Церкви Мєчислава Мокшицького з владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівської Архиєпархії УГКЦ та ректором Українського Католицького Університету о. Борисом Гудзяком.

 

«Наша громада є невеликою, і ми дуже вдячні для університету та владики Венедикта за можливість проводити тут Богослужіння, катехизацію, і збиратися в університетській каплиці поки побудуємо свій храм. Це є дуже великий знак зичливості зі сторони греко-католицької церкви та університету в якому почуваємо себе, як вдома – сказав о. Григорій. –   Маємо в нашій громаді в основному молоді родини, для яких це місце є дуже зручним. Діти питають в батьків, коли підемо в УКУ? Може надіюсь вони колись в майбутньому і стануть студентами цього університету» – продовжив служитель.

 

Про плани на майбутнє отець зазначив, що бажає побудувати новий храм в цьому районі, але зараз знаходиться на етапі будівництва міцної спільноти, адже «неможливо побудувати новий храм де немає людей, які творять спільноту» - завершив своє слово ієрей.

 

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії