//

Владика Венедикт провів реколекції на парафії св. обручника Йосифа

У страсний вівторок завершились триденні великопісні реколекції на парафії св. обручника Йосифа (м. Львів, вул.. Залізняка), якою опікуються сестри милосердя св. Вінкентія. Цьогоріч на запрошення настоятеля храму о. Петра Барана, ЧНІ, духовну віднову для парафіян храму провадив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.


У своїх глибоких роздумах про значення молитви у житті християнина Архиєрей застановився над молитвою святого Єфрема Сиріна, зокрема зазначаючи,що «досвід Бога – це скарб який посідає кожен з нас. Молитва є надійним інструментом зустрічі з Богом. Саме тому кожен з нас покликаний до щоденного розважання над молитовними зверненнями до Господа. Необхідно кожного дня вдумуватись та розважати над промовленими словами. Щоб ці слова ввійшли до глибини нашого єства і наповнили наші думки. Бо від того про що ми думаємо залежать наші дії і вчинки. Святого Єфрема Сиріна Церква вважає вчителем покаяння – продовжує проповідник – і вже у перших словах молитви "Господи і Владико життя мого" ми усвідомлюємо кому ми належимо, хто є володарем нашого життя».
Дні духовної віднови промайнули несподівано швидко. Усі присутні мали чудову нагоду переосмислити стан свого життя і дати конкретну відповідь на запитання поставлене реколектантом – «ким для мене є Ісус Христос»? Це запитання спонукало багатьох очистити душу у Святій Тайні Сповіді і в щирій покорі та чистоті серця приступити до Пресвятої Євхаристії.


Віра Ценглевич

Джерело: www.ugcc.lviv.ua