//

Владика Петро (Крик) провів архиєрейську візитацію громади УГКЦ у Копенгагені

У першій половині березня Апостольський екзарх у Німеччині та Скандинавії Владика Петро (Крик)  здійснив візитацію громади УГКЦ у Копенгагені. Про це для Департаменту інформації повідомила Світлана Перчик.

 

У перший день візиту Владика Петро відслужив Панахиду біля бюсту Кобзаря в одному із центральних парків Копенгагена з нагоди чергової річниці від дня народження Т. Г. Шевченка. У заході взяли участь представники Посольства України, члени Дансько-українського товариства та громада Копенгагена, якою вже п'ятий рік духовно опікується о. Василь Тихович. Після закінчення Панахиди у своїй промові єпископ говорив про Тараса Григоровича, передусім як про доброго християнина.

 

У рамках візитації з нагоди Великого посту в парафії відбулися дводенні реколекції. Велике таїнство Божого милосердя - Сповідь, до якої приступило багато вірних, уділяв сам Владика Петро.

 

Наступного дня відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. Після Літургії єпископ разом із о. Василем відслужив Панахиду, оскільки це була Заупокійна субота. Під час Панахиди особливо молилися за о. Михайла Сивенького, який служив у Копенгагені з 1946 до 1953 року.

 

Реколекції закінчилися спільною гостиною, яку приготували члени громади. Під час обіду всі мали нагоду поспілкуватися зі своїм архиєреєм та краще пізнати одне одного.

 

Візит Владики Петра до Копенгагена був також насичений різними зустрічами. Зокрема він зустрівся із парохом римо-католицького катедрального собору, де відбуваються українські Богослужіння, та з єпископами Північної Єпископської Конференції, яка цими днями також проходила в Копенгагені.

 

Департамент інформації УГКЦ