//

Владика Миколай Сімкайло взяв участь у заходах до Дня Державного Прапора України

23 серпня – День Державного прапора України. Вшанували державний символ також у Коломиї. Заходи по відзначенню загальнонаціонального свята розпочали з відкриття та освячення пам’ятника борцю за волю та незалежність України, почесному громадянину міста Коломиї Григорію Пришлякові.

 

«Велика кількість синів і дочок нашого народу зазнали страждань і поневолень, щоб ми могли втішатися незалежністю України та її національними символами. Сьогодні ми вшановуючи прапор як символ суверенітету держави, але також пам’ятаємо творців незалежності України, які ціною поневірянь, великої скорботи і навіть власного життя, здобували свободу для українського народу. Світлий приклад патріотизму нам представляє борець за волю України Григорій Пришляк», – сказав владика Миколай.

 

Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколай (Сімкайло) разом із священиками здійснив освячення монументу та очолив поминальну панахиду. В урочистій події взяли участь: Леся Білищак, заступник голови РДА, Ігор Граділь, заступник міського голови, ветерани визвольних змагань, учасники молодіжної організації «Пласт», хорові колективи і патріоти міста.

 

Джерело: Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії