//

Владика Миколай Сімкайло привітав учнів та викладачів з початком навчального року

Всечесні отці, преподобні ченці і черниці! Шановні ректори вищих та середніх навчальних закладів, директори шкіл, викладачі, вихователі! Студентська і учнівська молоде Коломийсько-Чернівецької єпархії!

 

Слава Ісусу Христу!

Щиро вітаю всіх вас з початком нового навчального року. Розпочинається ще один навчальний рік, який Господь благословляє вам для навчання і праці на славу Божу і добро нашого народу. Приступаючи до навчання в цьому році, пам’ятайте що Бог дав вам великий дар, тобто можливість здобувати знання, щоб пізніше гідно і достойно служити Йому і людям кожний у свій спосіб. Заохочую вас належно використати цей Господній дар – дар знань, який маєте можливість здобувати в школах, гімназіях, вищих навчальних закладах. Будьте наполегливими у своєму прагненні здобути освіту і згодом послужити своєму народові для розвитку української держави.

 

Ви, дорогі вчителі і наставники, завжди пам’ятайте про велику відповідальність перед Богом за належне інтелектуальне і духовне виховання майбутнього покоління українців, які повинні стати будівничими нової України, яка в свою чергу буде збудована на засадах християнської моралі і патріотизму. А ви дорогі учні і студенти старайтеся сумлінно виконувати свої обов’язки і черпати від своїх наставників безцінний скарб знань і помножувати його у своїх серцях, щоб бути добрими дітьми для святої Церкви і нашої Батьківщини-України.

 

В сьогоднішній день підносимо молитву до престолу Небесного Отця і просимо Його, щоб поблагословив вас і обдарував безцінними дарами Святого Духа, а особливо мудрістю і розумом, щоб ви могли успішно провадити своє навчання для добра Церкви і України.

 

З Архієрейським благословенням
Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ
Єпископ Микола Сімкайло

Джерело: diocese.ko.if.ua/