//

Владика Богдан Дзюрах взяв участь у Днях Католицької Церкви в Німеччині

З 16 до 20 травня 2012 року  в м. Маннгайм (Німеччина) проходив 98-й форум «Дні Католицької Церкви». Від УГКЦ у цьому форумі взяв участь Владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, адміністратор Патріаршої курії, який 18 травня 2012 року разом із з Апостольським екзархом для українців в Німеччині Владикою Петром Криком очолив Архиєрейську Божественну Літургію. З єпископами співслужили також греко-католицькі священики Апостольського екзархату Німеччини та Скандинавії і латинське духовенство місцевої церкви. Святу Літургію співав місцевий хор українського душпастирства «Надія». Це душпастирство завдяки старанням декана о. Ігора Сапуна за останні кілька років зросло і єднає вірних українців, - повідомив о. Іван Мачужак, канцлер Апостольського екзархату.

 

Звертаючись до вірних Католицької Церкви українською та німецькою мовами, Владика Богдан  закликав їх до «будування власного і суспільного майбутнього в надії, яка сяє нам з торжества празника Воскресіння». «Ця надія спонукає нас до відповідальності за спільноту, в якій ми живемо (сім’я, парафія, держава), перед Богом. У цих спільнотах віра повинна знаходити своє конкретне відображення. Віра живе в цьому світі через діла, котрі кожна віруюча людина повинна здійснювати за покликом сумління, через яке до нас звертається Божа дійсність у нас», - сказав він.

 

Варто зазначити, що організаторами Католицьких днів є Спілка католицьких мирянських організацій. Започаткований цей захід ще 1848 року, під час культурної революції, як форма політичної реалізації католиків Німеччини, які в мирянських організаціях та на різних позиціях в суспільстві пропагують утілення християнських цінностей у повсякденному житті. На ці Дні запрошені вірні Католицької Церкви, євангельських спільнот та представники від політичних партій і організацій, діячі культури, науки та благодійних організації. Під час дискусій та діалогів на такому форумі відбувається обмін думок на актуальні суспільно-політичні теми. Цього року було понад 60 тисяч гостей. Католицькі дні в Німеччині проводяться з метою  спільної молитви та дискусій про проблеми сучасної віруючої людини та Церкви.

 

 

Департамент інформації УГКЦ