//

Влада Єгипту продовжує закривати очі на діяльність мусульманських екстремістів, які тероризують і вбивають християн

Я вважаю, що і поліція, і мусульмани несуть повну відповідальність за напружену ситуацію, в якій живуть копти у Багурасі, – заявив єпископ Kироллос.

 

Двох чоловіків, батька і сина, на очах у рідних неподалік їхнього ж будинку розстріляли члени мусульманського екстремістського угруповання після того, як чоловіки відмовилися платити данину, інформує Asia News.

 

Чотири дні перед інцидентом глава банди, Ахмед Сабер, поставив Moаваду Асааду, коптському підряднику, ультиматум, що той зможе спокійно вести свою діяльність тільки тоді, коли заплатить угрупованню велику суму грошей.

 

Коли вчора вдень ватажок банди прийшов додому Асаада, щоб вимагати гроші, то копт відмовився. Після цього четверо чоловіків вийшли з машини озброєні автоматами і відкрили вогонь по Moаваді та його синові, який працював інженером. Обидва померли на місці.


Загибель чоловіків викликала протест тисячі християнських коптів перед будівлею уряду в Наг-Хаммаді, які вимагали захисту коптської спільноти, яка є жертвою рекету і насильства з боку мусульман. Також 4 тис. осіб пообіцяли продовжувати протест перед будівлею поліції доти, поки Ахмед Сабер і його спільники не опиняться за ґратами.

 

Єпископ Наг-Хаммаді, Kириллос, повідомив, що угруповання тероризує коптів з минулого року і Ахмед Сабер, його ватажок, добре відомий поліції, вимагав гроші у членів коптської общини, а його спільники викрали діти християн, щоб отримати викуп. Поліція отримала численні скарги з приводу цих злочинів.


Я не розумію, чому вони не заарештували їх. Я вважаю, що і поліція, і мусульмани, несуть повну відповідальність за ситуацію терору, в якій перебувають копти копти у Багурасі, – зазначив єрарх. Єпископ закликав владу Каїру і Міністерство Внутрішніх Справ надати належний захист коптам в Наг-Хаммаді, «які постійно є жертвами викрадень і терору».