//

Візит Святішого Отця покаже, яким є католицизм в Мексиці сьогодні

Посол Мексики при Святішому Престолі Гектор Лінг Альтамірано заявив, що його країна з ентузіазмом чекає на візит Бенедикта ХVI в березні цього року. Він зазначив, що ентузіазм є підтвердженням характеру католицької віри в Мексиці.

 

"Цей тип християнства, сильно присвяченого Марії, поважаючи Папу, Наступника св. Петра, представляє велику силу для Мексики, яка, як і багато інших країн, серйозно бореться з проблемами, наприклад, економічною кризою і насильством ", - сказав дипломат. Гектор Лінг Альтамірано підкреслив, що віруючі з багатьох куточків країни готові проїхати більше 2 тис. км, щоб зустрітися зі Святішим Отцем. За його словами, люди знають, що в цей особливий час треба мати надію, щоб перемогти свої проблеми.

 

"На мій погляд, Святіший Отець дає цю надію через свої послання. Те, що дійсно важливо для нас - це його духовна і фізична близькість, його незаперечний моральний авторитет, який визнається всіма. У Мексиці проживає 87 млн. католиків, що складає майже 83% всіх жителів країни. Папа є для нас надією, "sursum corda", який закликає нас "підняти вгору серця" і більше не плакати, але почати працювати разом для подоланні труднощів, як це вже відбувалося у важкі часи для нашої країни ", - сказав Гектор Лінг Альтамірано.

 

Посол нагадав, що відносини між Святішим Престолом і Мексикою були встановлені в 1992 р. і на сьогоднішній день позитивно розвиваються, це проявляється у взаємному співробітництві у вирішенні міжнародних питань. "Я вважаю, що візит Святішого Отця має стати приводом для глибокого релігійного, соціологічного і культурного аналізу того, що сьогодні являє собою католицька віра в Мексиці", - підкреслив Посол Мексики при Святому Престолі.

 

За матеріалами: radiovaticana.org