//

Виставка особистих речей Івана Павла ІІ у Ватикані

В самому серці Ватикану з нагоди беатифікації Івана Павла ІІ була відкрита виставка під назвою «Іван Павло ІІ. Данина Бенедикта XVI». Виставка становить собою подорож по життю Івана Павла ІІ: від дитинства до смерті.


Розповідає Барбара Джатта, організаторка виставки:
«Ми хотіли показати багатогранну особистість Кароля Войтили ще до того, як його обрали папою, а потім Івана Павла ІІ».
Виставка є дуже ретельно підготовленою. Серед експонатів, наприклад, є шкапуляр та предмети з його Першого Причастя. На виставці також можна почути голос Кароля Войтили.


Барбара Джатта, організаторка виставки:
«В аудіо кліпах ми зберегли оригінальну мову, якою говорив папа. Наприклад, в період Кракова ми маємо запис як він говорив польською, щоб відвідувачі могли відчути дух Кароля Войтили таким, як він був. Впродовж всієї виставки можна чути його привітання різними мовами, які він виголошував під час своїх поїздок по всьому світу.»


Життя папи є символічно представлене у вигляді ріки. Ріка зупиняється 13 травня 1981 року, коли була спроба замаху на нього на площі Св. Петра.


Розповідає Роберто Пулітані, архітектор виставки:
«Ріка раптово зупиняється під час замаху на його життя. Ми представляємо лише кілька кадрів, які є цілком не перебільшені. Однак вони змушують затаїти подих. Після його одужання, ріка стає ширшою і потужнішою.»


Серед особистих речей, які входять до складу експонатів є одяг, який він носив, працюючи на хімічному заводі в Польщі. Можна також побачити каное, яке він використовував під час прогулянок, його велосипед, перстень і кардинальську рясу.
Виставка відкрита у Вічному Місті для загального огляду до 24 липня.


За матеріалами Romereports.com