//

Віра в Інтернеті

Цікаві записи сприяють тому, що сторінку про віру відвідують мільйони інтернет-користувачів –  вважає 88-літній французький священик Раймонд  д'Ізер, який упродовж 10 років провадить сайт, що пропагує християнську віру.


Отець Раймонд був піонером католицької присутності в Інтернеті у Франції в перших роках ХХІ століття. Його метою є пояснення віри щонайбільшій аудиторії. Натомість, він не зацікавлений в тому, щоб робити з віри сенсацію.


Коли він розпочав роботу над своїм сайтом – Cybercuré (http:// cybercure.cef.fr), спостерігав по 300-400 відвідувань на день,сьогодні їх є в десятеро більше. У часі Різдва їх кількість збільшиться до 6-7 тисяч., що в сумі складатиме однин мільйон відвідувачів на рік.


Незважаючи на 88-літній вік, він часто проводить по шість годин на день біля комп'ютера. - Цей сайт є моїм сенсом існування. У мене проблеми з пересуванням, погіршується слух, але мої інтелектуальні здібності залишаються незмінними  –  розповідає священик у відставці з міста Іссі-ле-Муліно, що розташоване недалеко від Парижу.


Він додає, що для нього не є проблемою написати текст, але відповідно виставити його в пошукових системах. –  Навіщо писати, якщо ніхто не буде цього читати? – риторично запитує отець Раймонд. Він старається писати відповідно до перевіреного методу американської журналістики, використовуючи короткі речення і прості слова. Однак, не хоче виходити зі своєю пропозицією у Facebook. – Я пишу для всіх, хто шукає відповіді на питання про віру, не ходячи при цьому до церкви, а не тільки для вузького кола християн, – переконливо пояснює він.


Він продовжує стежити за поточними подіями в житті Церкви, є відкритим для екуменічної та міжрелігійної проблематики, вказує на соціальні зміни, зокрема, зростання впливу ісламу. У році, в якому Великий Четвер збігся зі святкуванням дня народження Мухаммеда, більшість інтернет-користувачів, шукають інформацію саме про це. – Молоді християни мають знайомих мусульман, – пояснює священик, який отримує багато запитань про змішані шлюби та виховання дітей у двох культурах одночасно. Повідомлення на електронну пошту приходять до нього не тільки з Франції, але також з Канади, Бельгії та Африки.


За матеріалами: ekai.pl