//

Військовослужбовці Київського гарнізону підготувались до відзначення Року Святих Тайн

Протягом весни військові капелани Київського гарнізону  провели у військових частинах лекції на тему «Значення Святих Тайн у житті християнина». Капелани роз’яснили кожну святу Тайну та підкреслили, яке значення вона має на практиці. Результатом катехез було те, що багато військовослужбовців приступило до Тайни Сповіді, а значна кількість інших думає найближчим часом прийняти Тайну Подружжя - особливо ті, які вже живуть  у громадянському шлюбі.

 

«Оскільки цей рік у нашій Церкві проголошений Роком Святих Тайн, ми через катехезу доносимо до військових, чим є Тайни для кожного з нас як християнина. Для нас великою радістю є, що саме в такий спосіб Святий Дух діє на середовище військовослужбовців і ми бачимо результати», - зазначив о. Дам’ян Габорій, відповідальний за розвиток душпастирства в Київському гарнізоні.

 

На сьогодні в Київському гарнізоні душпастирство здійснюється у дванадцятьох військових частинах та працює п’ять капеланів: о.Дам’ян Габорій, о-д. Андрій Зелінський, ТІ, о-д. Олег Шайген, бр. Теоктист Міщук, ЧСВВ та с.Василія Гальцова, ЧСВВ.


Джерело: www.kapelanstvo.org.ua