//

Відзнака для Латинського Патріарха Єрусалиму

Латинський Патріарх Єрусалиму Архиєпископ Фуад Туаль отримав титул доктора honoris causa Відділу Теологічного Університету в Падерборн.  Керівництво німецького навчального закладу таким чином виразило визнання заангажування Патріарха в справу миру і поєднання між релігіями і народами Близького Сходу. Ця відзнака покликана також звернути особливу увагу громадськості на проблеми Святої Землі.

 

В подячному слові Архиєпископ Туаль підкреслив, що йому залежить на поєднанні всіх посварений релігій і народів на Близькому Сході. Титул доктора honoris causa він посвятив «всім людям доброї волі в Ізраїлі, Палестині, Йорданії і по цілому світі та всім, котрі працюють з метою примирення».


Патріарх Єрусалиму звернув увагу на драматичну ситуацію християн Близького Сходу. На його думку, побудова муру між Ізраїлем та Палестиною привела до того, що християни змушені залишати терени Святої Землі.  Архиєпископ звернувся до всіх сторін конфлікту: «Я хотів би, щоб Єрусалим, як святе місто миру, відкрив наново свої покликання і був безпечним для всіх людей, які вірять в Бога і люблять мир».


Вже три роки Архиєпископ Туаль є Латинським Патріархом Єрусалиму, тобто найвищим представником Католицької Церкви на Святій Землі. Він походить з Йорданії, в Римі отримав докторат з канонічного права, протягом 18 років працював у ватиканській дипломатії, в тому числі  в нунціатурі в Німеччині.


За матеріалами: Radio Watykanskie