//

Відійшов у вічність о. Богдан Смук

На 76 році життя упокоївся в Бозі парох храму св. Софії Премудрості Божої (м. Львів, вул. Івана Франка 121а), священик підпільної УГКЦ, протоієрей Богдан Смук.


Поминальні богослуження за душу новопереставленого протоієрея Богдана розпочнуться у четвер, 18 серпня, о 20:00, у храмі св. Софії Премудрості Божої (м. Львів, вул. Івана Франка 121а). Наступного дня, у п'ятницю, о 20:00, буде відслужено Священичий парастас. Чин Похорону розпочнеться у суботу вранці, 20 серпня, час початку богослуження буде повідомлено додатково.


Отець Богдан Смук народився 1 червня 1936 р. у с. Хоросниця, Мостиського р-ну, Львівської обл. В часи переслідування вступив до підіпільної семінарії УГКЦ, 21 вересня 1970 р. отримав дияконські, а наступного дня священичі свячення з рук владики Володимира (Стернюка). Більше як 20 років о. Богдан служив Богові та вірним в умовах гонінь і переслідувань, паралельно викладаючи у підпільній семінарії. Від 1989 р. священик активно включився в рух за легалізацію УГКЦ. Після повернення в лоно Греко-Католицької Церкви храму Преображення Господнього у Львові, митрополит Володимир Стернюк призначив о. Богдана сотрудником святині. 23 березня 1992 року грамотою Глави УГКЦ, Кир Мирослава Івана (Любачівського), о. Богдан Смук призначений парохом храму св. Софії Премудрості Божої у Львові.


В пам'ять про о. Богдана Смука пропонуємо інтерв'ю про період його підпільного служіння, опубліковане в тижневику "Україна і час".


Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії