//

Відійшов по вічну нагороду о. мітрат Петро Карпа

З глибоким сумом повідомляємо, що 5 січня 2013 року на 86 році життя відійшов по вічну нагороду о. мітрат Петро Карпа.

 

Парастас відбудеться 6 січня о 16.00 год.

 

7 січня о 18.00 год. відбудеться священичий парастас під проводом владики.

 

8 січня о 11.00 год розпочнеться заупокійна Літургія та похорон. Поховання відбудеться на цвинтарі с.Підгороднє.

 

Довідка:

о. Петро Карпа народився 27 березня 1927 року в селі Новосілки Золочівського району Львівської області в сім'ї селянина.

У сім років пішов вчитися у перший клас середньої школи у селі Новосілки. Навчаючись допомагав батькам по господарству, а також щонеділі ходив до церкви, потім почав прислуговувати біля престолу. В селі на той час не було дяка, тому священик о. Володимир Левицький доручав читати апостола та співати на похоронах.

В 1954 році, після служби в армії, влаштувався на роботу на посаду завгоспа у Золочівський тубдиспансер. Працюючи на роботі, жодної неділі чи свята не пропускав Святої Літургії в церкві, співав в хорі, навчався дяківства.

Декан м. Золочева - о. Іван Новак, зі священиками о. Іваном Цимбалістим та о. Володимиром Касарабою, парохом с. Червоне та парохом с. Плугів, навчали юнака служінню в церкві Воскресіння в Золочеві та пізніше дали свої рекомендації митрополиту Миколі Юрику у Львові на висвячення.

Рукоположення на диякона відбулось 5 лютого 1972 року, а 6 лютого 1972 року відбулось рукоположення на священика владикою Миколою Юриком у Львові в церкві Юра.

5 червня 1972 року призначений настоятелем парафії св. Миколая с . Чорнушовичі та св. Тройці в с. Тарасівка Пустомитівського району.

Працюючи священиком одночасно поступив на заочне відділення Московської духовної семінарії і 8 червня 1979 року закінчив її повний курс.

В 1976 році переведений настоятелем церкви св. Косми та Дем'яна у с. Червоне Золочівського району.

В серпні 1982 року переведений настоятелем церкви св. муч. Параскевії в с. Малнів і Воля Малнівська Мостиського району Львівської області.

18 грудня 1989 року Архиєпископом Митрополитом Києво - Галицької Митрополії Володимиром Стернюком прийнятий з усіма парафіянами в лоно Греко-Католицької церкви. На цій парафії пропрацював 22 роки.

За період свого служіння церкві неодноразово був нагороджений грамотами та відзнаками, а 4 вересня 1998 року був призначенний митрофорним протопресвітером з правом носити мітру, нагрудний хрест і набедреник.

31 листопада 2004 року за станом здоров'я став священиком-емеритом і переїхав до Золочева. Проте протягом всіх останніх років кожний день служив в церкві св. Миколая і по мірі своїх сил допомагав священикам інших парафій.

Джерело: http://charnetskyj.org.ua