//

Відбувся показ фільму «Патріярх Йосиф. Молитва за Україну»

7 грудня у приміщенні  Львівської Духовної Семінарії, відбувся показ фільму «Патріярх Йосиф. Молитва за Україну».

 

Показ трьох фільмів про трьох подвижників УГКЦ – митрополитів Андрея Шептицького та Володимира Стернюка і Патріярха Йосифа приурочений до проголошення Львівської Митрополії, яке відбулося 29 листопада цього року. Символічним є приурочення до цієї знаменної події у житті Церкви показу фільмів про трьох подвижників, які почергово посідали Львівську митрополичу кафедру: митрополит Андрей – з 1901 до 1944 рр, Патріярх Йосиф – від смерті кир Андрея до ув’язнення 11 квітня 1945 року, митрополит Володимир у 1972-1991 рр. був місцеблюстителем Галицької митрополії і Глави УГКЦ.

 

Першим з черги, у стінах Львівської Духовної Семінарії, відбувся показ фільму про Патріярха Йосифа. Фільм про митрополита Андрея буде продемонстровано в УКУ, а про митрополита Володимира – в Кінотеатрі ім. Коперніка.

 

Кінострічка про кир Йосифа була ще одним доказом багатства і багатогранності особистості Патріярха – Ісповідника віри. Тут був показаний незламний і твердий у вірі єрарх, і вчений-богослов, але найперше – свідок Христа і муж молитви.

 

На завершення перегляду слово виголосив ректор Семінарії, протоєрей Миколай Фредина. У цьому слові отець-ректор заохотив присутніх наслідувати Ісповідника у витривалості в вірі, а також закликав усіх до спільної молитви за прославу кир Йосифа славою святих. Цією молитвою за прославу й закінчився Вечір пам'яті Патріярха.

 

Володимир Мамчин,
Медіа-Центр ЛДС


Джерело: www.ugcc.lviv.ua