//

Відбувся душпастирський візит Апостольського Візитатора до українських громад мм. Ріміні і Равенна

З 14 по 17 квітня 2011 року преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії перебував із пастирським візитом в українських громадах місті Ріміні (Rimini) та місті Равенна (Ravenna),  міста розташовані  в  регіоні Еміліа Романіа (Emilia Romagna). З 2006 року душпастирем і капеланом українських  церковних громад м. Ріміні і Равенна є о. Андрій Марчук, студент - докторант Папського університету “Regina Apostolorum” і який приналежний до клиру Тернопільсько - Зборівської єпархії УГКЦ.

 

У п’ятницю, 15 квітня, о 10.00 год. владика Діонісій у супроводі о. Андрія Марчука  відбув зустріч із  дирекором Mігрантес (Migrantes) та єпархіального Карітасу отцем Ренсо Градара (don Renzo Gradara).  Цього ж дня о 12.00 год. відбулася аудієнція в Єпископа м. Ріміні Монс. Франческо Ламбіазі (Mons. Francesco Lambiasi).  Гостинно приймав Владику Діонісія отець Сержіо Матеіні (don Sergio Mateini), що є директором будинку для священиків (Casa del clero) у якому Апостольський Візитатор замешкав упродовж трьох днів свого візиту.

 

У п’ятницю, 15 квітня, в пообідній час відбулася принагідна зустріч з отцем Маріо Антоліні (don Mario Antolini),  парохом  церкви  «Madonna della Scala» у якому з 2002 року українська церковна громада збирається на спільні богослужіння.   Храм  служить у більшості для потреб української громади та частково для місцевих італійських вірних.

 

У суботу, 16 квітня, о 9.30 год. відбулася зустріч владики Діонісія (Ляховича) з Архиєпископом і Митрополитом  м. Равенни Монс. Джузеппе Веруккіо (Arcivescovo - Metropolita S. Ecc. Mons. Giuseppe Verucchi).

 

Під час зазначених зустрічей владика Діонісій висловив подяку представникам дієцезії м. Ріміні і Архідієцезії м. Равенна за надану допомогу в організації душпастирства вірних УГКЦ на території дієцезії, розповів про особливості УГКЦ та спільно із душпастирем української громади о. Андрієм Марчуком обговорив про подальші шляхи розвитку душпастирства українців в цих регіонах.

 

У суботу та неділю, 16 – 17 квітня, Апостольський Візитатор зустрівся із вірними – прихожанами українських церковних громад міст Равенна і Ріміні, очоливши тут Архієрейські Божественні Літургії у співслужінні о. Андрія Марчука та клиру римо – католицької церкви.

 

Під час проповідей владика Діонісій привітав вірних від імені новооброного Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука,    зачитавши принагідне послання Блаженнішого на Квітну неділю, яке адресоване передусім для молоді, привітав вірних від імені Синоду єпископів УГКЦ,  подякувавши вірним за їх молитви щодо виборів нового  Глави УГКЦ.

 

У своїх духовних роздумах Архієрей наголосив на необхідність прощення, покаяння, посту і милосердя. Крім цього, у пості який закінчується, маємо нагоду єднатися з терпіннями Ісуса Христа. «Христос відчув на собі всі наші болі і тривоги, зазнавши за людською природою жахіття смерті. Тож жодне людське терпіння не є чужим для Ісуса Христа, що є нашим  Спасителем і Відкупителем» - наголосив владика Діонісій.

 

Після Літургій відбулося святкове мировання вірних і роздача іконок на згадку про душпастирський візит. Опісля Владика  Діонісій поблагословив і освятив лозу і оливкові вітки вірним обидвох громад та мав спілкування із вірними, яких в суботу прибуло біля 130 осіб у м. Равенна і в неділю біля 500 - 600 осіб у м. Ріміні. На завершення Преосвященіший Владика Діонісій  подякував о. Андрію Марчуку та парафіянам обидвох громад за віддану працю, жертовність та гостинність, побажавши всім веселих Свят Христового Воскресіння.

 

Джерело: www.chiesaucraina.it