//

Відбулось перше католицьке паломництво над водами Йордану в неділю Хрещення Господнього

На місці хрещення Ісуса над Йорданом численні вірні з місцевих парафій та паломники з усього світу взяли участь в Євхаристії у празник Хрещення Господнього. Традиційний санктуарій хрещення Господа Ісуса було відкрито для паломників і туристів 16 липня минулого року. З часу арабсько-ізраїльської війни 1967 року місце хрещення Ісуса було закрите і заміноване.


Від 1985 року християнські спільноти могли відвідувати це місце лише за спеціальним дозволом від військової влади. А цього року Радіо Ватикан повідомляє про перше організоване католицьке паломництво на літургічне свято Хрещення Господнього.


В Єрихоні представники палестинської влади привітали францисканського кустодія Святої Землі. Звідти францисканці та паломники пішли до Йордану. Після урочистої процесії о. П’єрбаттіста Піццабалла на березі ріки відправив Службу Божу. В часі Євхаристії було охрещено троє дітей і одну дорослу людину. Участь в паломництві взяли вірні з Юдеї, Галилеї та Яффи, а також паломники з різних куточків світу.


По завершенні Літургії багато учасників паломництва вирушили на Гору Спокус. Останнім етапом паломництва був храм Доброго Пастиря в Єрихоні. Після читання уривку Євангелія про Закхея та спільної молитви за мир на Святій Землі учасники прийняли благословення, яким і завершилась офіційна програма першого католицького паломництва над водами Йордану в неділю Хрещення Господа Ісуса.