//

Відбулася зустріч родин під оіпкою Згромадження Воплоченого Слова

24-26 лютого в Івано-Франківську пройшла чергова “Зустріч Родин”, яку вже другий рік поспіль організовує Чернече Згромадження Воплоченого Слова. Девізом цьогорічного заходу стали слова блаж. Папи Івана Павла ІІ «Молитва в родині – гарантія єдності». Блаженний Папа був великим захисником інституції родини, промотором християнських цінностей і зокрема тих, які стосувалися сімї. Ця зустріч відбувалася в рамках року християнського покликання з особливим наголосом на покликанні мирян.   

  
Кожен день Зустрічі Родин розпочинався Літургійною молитвою в храмі Різдва Христового УГКЦ. Проповіді кожного з трьох днів стосувалися  різних аспектів сімейного життя та ролі християнських родин у сучасному світі. Недільне богослужіння очолив Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.


Програма Зустрічі родин проходила в ЗОШ № 23 і включала формаційні науки, працю в групах, спільну трапезу та моменти рекреації, коли всі присутні змагалися в цікавих конкурсах, співали пісень. Серед обговорюваних тем були такі: „Свята Тайна Подружжя” , „Засоби освячення”, „Роль чоловіка і жінки в родині та ін.


Загалом у цьогорічній Зустрічі родин взяло участь 110 осіб. Основна група учасників була з Івано-Франківська, проте приїхало багато родин з усіх місць, де працює Згромадження Воплоченого Слова, зокрема зі Стрия, Бурштина, Одеси, Закарпаття. Група з 16 осіб прибула з Вінниці, де Отці Воплоченого Слова відкрили місію зовсім недавно, у січні.
Важливо, що Зустріч родин передбачала участь усіх членів сім’ї. В той час, коли дорослі обговорювали важливі теми, діти в кількох вікових групах займалися з сестрами-монахинями, знайомилися між собою, гралися і навіть вигравали призи. Участь у Зустрічі родин стала для кожної сім’ї нагодою для глибшого взаємопізнання, спілкування і молитви.

 

Мар’яна Сртинаглюк
журналіст радіо «Дзвони»