//

Відбулася євангелізаційна зустріч для дітей зі священичих родин

Протягом трьох днів, 23-26 вересня 2011 р., у Львівській духовній семінаріїї Святого Духа відбувалась євангелізаційна зустріч «Відкрий двері Христові» для дітей зі священичих родин Львівської архиєпархії.

 

З благословення Архиєпископа Львівського, Високопреосвященнішого владики Ігора, організувала та провела цей захід архиєпархіальна Комісія з питань євангелізації.


Під проводом Сестер Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя (МНІ), с. Наталі Коромець, с. Тадеї Яртим, с. Наталі Заліської, а також волонтерок Лілії Гуцул та Мар’яни Бойчук, 33 учасники заходу мандрували світом євангельських засад Святого Письма. Діти також були учасниками повчальних притч у яких мали нагоду ще раз відкрити для себе християнські правди віри, брали участь в повчальних конкурсах та веселих іграх, здобули нових друзів та поділитися з ними своїм духовним та творчим досвідом.

 

Важливою подією зустрічі була спільна Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, у співслужінні з ректором Львівської семінаріїї о. Миколаєм Фрединою та віце-ректором о. Ігорем Червінським.

Звертаючись до дітей зі священичих родин владика Венедикт наголосив, що: «всі великі речі починаються із малого».

 

«Це пильне і ретельне виконання своїх обов’язків, щоденна молитва, навчання, допомога батькам, участь у різноманітних гуртках. Такі, на перший погляд, дрібні речі насправді формують характер, допомагають долати труднощі та осягати християнську зрілість. Бажаю вам бути послідовними і постійними у здобуванні знань, у фізичному та духовному зростанні», - завершив Архиєрей.

 

Подякою владиці Венедикту за батьківське тепло та опіку стала пісня, яку радо виконали всі учасники заходу після спільного сніданку. Кожен з присутніх отримав Архиєрейське благословення та пам’ятну іконку з рук Єпископа.

 

Цього ж дня діти відвідали храм Різдва Пресвятої Богородиці (Львів-Сихів), де приступили до мощей блаженного священомученика Григорія (Лакоти) й помолилися біля скульптури блаженного Папи Івана Павла ІІ.

 

Протягом усіх трьох днів, учасники євангелізаційної зустрічі «Відкрий двері Христові» брали участь у спільних богослужіннях разом з братами-семінаристами. Літургійна молитва сприяла осягненню головної мети зустрічі – відкрити Боже Слово, як головний скарб християнина, що дає силу жити у правді та любові до ближніх.


Віра Ценглевич
Голова Комісії з питань євангелізації Львівської архиєпархії

Джерело: УГКЦ