//

Відбулася піша проща родин до Маріямполя

З благословення Преосвященнішого Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (Війтишина) 23-24 червня 2012 р. Б. у с. Марімпіль, Галицького протопресвітеріату, Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ відбулася перша піша проща родин під гаслом: “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”.

 

Співорганізаторами даної прощі виступили Комісія у справах родин Івано-Франкіської Архиєпархії УГКЦ, Комісія у справах мирян Івано-Франківської Арихиєпархії УГКЦ, ОО ВУТ “Просвіта” ім. Т Шевченка.

 

Розпочалась дана проща 23 червня 2012 р. Б. з Божественної Літургії в храмі Різдва Христового м. Галич. Опісля пройшла піша хода  до с. Маріямпіль. Після прибуття на місце, до початку молитовної програми, яка розпочалась з  Вечірні та Литії, яку очолювали отці з Монастиря Воплоченого слова с. Крихівці, м. Івано-Франківськ преп. о. Йосафат Бойко та преп. о. Софрон Зелінський, всі присутні мали спільну вечерю, яку приготували працівники Мальтійської служби допомоги на чолі з п. Романом Яручаком.

 

Закінчилась проща 24 червня 2012 р. Б. Утренею, освяченням води, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Преосвященніший Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Кир Володимир (Війтишин), який після Служби Божої освятив фігуру Матері Божої Маріяпільської, поофірувану прочанами з Польщі з м. Вроцлава яких на прощу прибуло біля 50-ти чоловік, яка відтепер стоятиме посеред біблійного саду на площі Святої Марії с. Маріямпіль.

 

диякон Юрій Прилепський
заступник голови Комісії у справах родини
Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ

Джерело: rodunaugcc.com