//

Відбулася перша велопроща до с. Раковець

2 червня напередодні свята Зіслання Святого Духа відбулась перша велопроща до с. Раківець. Учасниками прощі стало понад п’ятдесят прихожан гарнізонного храму Свв. Апп. Петра і Павла. Маршрут прощі пролягав мальовничими місцинами, впродовж якого прочани відвідали старовинні храми в селах Вовків, Кугаїв та Раківець

 

По приїзді на місце, учасників прощі радо вітав настоятель місцевого храму Мучеників Макавейських о. Любомир Франків, котрий розповів про історію самого селища. Село Раківець відоме своїм цілющим джерелом, куди звідусіль приїжджають люди за зціленням від різноманітних недуг. Саме біля витоків цього джерела прочани разом із священиками, котрі також їхали велосипедами, помолились молебень до Христа Чоловіколюбця та здійснили обряд освячення води.

 

Після невеличкої перекуски, котру приготували жінки, учасниці спільноти жінок-мироносиць нашого храму, прочани мали вдосталь часу для відпочинку після виснажливої поїздки.

 

Прочани повернулись у Львів близько 18:00 год. Втомлені та майже знесилені після багатокілометрового пробігу на велосипедах усі відчували неабияку радість від того, що знайшли в собі сили, щоби пройти цей шлях та разом із багатьма іншими помолитись над водами цілющого Раківецього джерела.

 

З Божого благословення в майбутньому планується проведення такої прощі щороку на початку червня.

 

Департамент інформації центру військового капеланства Львівської Архиєпархії