//

Вибір президента у США залежить від католиків

На відміну від попередніх років, на майбутніх президентських виборах більше католиків підтримуватиме республіканського кандидата, – вважає колишній посол США при Святому Престолі Джим Ніколсон.

 

За словами колишнього глави Республіканської партії, голоси католиків, які становлять потужний електорат у країні, можуть стати вирішальними у виборах президента. В інтерв'ю агентству CNA колишній посол США при Святому Престолі в 2001-2005 роках зазначив, що населення католиків в Сполучених Штатах є одним з найбільших у світі, сьогодні там 55,6 мільйонів католиків, які можуть голосувати. Центр прикладних досліджень у справах апостольства (CARA) при Джорджтаунському університеті інформує, що в так званих ключових штатах, де відбуватиметься найважливіша виборча битва, католики становлять 19 відсотків електорату.

 

73-річний адвокат зазначає, що католики не голосують як моноліт, хоча раніше більшість з них була готова підтримати демократів, це починає змінюватися. Він наголосив, що церковні лідери наполегливо закликають людей приглядатися до цінностей, які представляють кандидати до Білого Дому, щоб побачити чи вони узгоджуються з католицькими цінностями.

 

"А у випадку президента вони є зовсім несумісними. Вони – болісно несумісні", – сказав відставний дипломат, маючи на увазі відверті антикатолицькі дії адміністрації Обами, яка порушує правила, ламаючи совість віруючих, а також нав’язує, на думку Церкви, конституційні гарантії свободи віросповідання.

 

Ніколсон зазначає, що пліч-о-пліч з католиками, що є проти введення правил, що нав’язують усім роботодавцям обов’язок забезпечити працівникам абортивні засоби, стерилізації та контрацепції, є в опозиції до правлячого уряду все більше протестантів, мусульман та юдеїв.

 

"Тому що йдеться про свободу віросповідання, свободу совісті, яка є в основі статуту Організації Об'єднаних Штатів Америки", – додав Джим Ніколсон.

 

За матеріалами: wiara.pl