//

Венесуельський кардинал закликав священиків боронити скарб целібату

Під час священичих свячень, що пройшли у венесуельському Каракасі 18 серпня, кардинал Хорхе Уроса Савіно закликав священиків цінувати і боронити дар целібату, даний Христом. «Важливо, щоб ми, як Ісус, в повноті жили любов’ю до Отця і людства», – зазначив він.


«Саме таким чином ми можемо розуміти і жити нашою посвятою Господеві і Церкві в священичому целібаті, який є скарбом, отриманим від самого Господа, в радості, вірності та приносячи рясні плоди», – говорив кардинал під час свячень в базиліці Св. Терези.


«В документі про служіння і життя священика Другий Ватиканський Собор навчає, що пастирська любов є тим елементом, який об’єднує усі різноманітні доручені нам завдання», – наголосив кардинал Уроса. – «Важливо, щоб люди бачили нас, як чоловіків, сповнених вогню Божої любові, котрі присвятили себе служінню Йому в любові до Бога і ближнього».


Священики є співпрацівниками єпископів і покликані постійно живити себе Божим словом та Євхаристією для того, щоб бути добрими пастирями, котрі вестимуть вірних до щастя посеред життєвих труднощів.


Свою проповідь венесуельський кардинал завершив закликом до вірних молитись за зріст покликань до священства і за те, щоб священики витривали у своєму покликанні. «Щоб було багато чоловіків і жінок, котрі бажатимуть посвятити себе Господу для того, щоб свідчити про те, що Бог є любов, і передавати світові величезну і піднесену любов Ісусового Серця», – підсумував він.


За матеріалами catholicnewsagency.com