//

Великопісна місія у Скаро (Канада)

З 1 по 4 березня відбулася великопосна місія для вірних семи василіянських парафій у мальовничій місцевості Skaro (Скаро), що в Канаді-Альберті, приблизно за 100 км від м. Едмонтона. Провів місію о. Миколай Микосовський, ЧСВВ з благословення о. Гавриїла Габера, ЧСВВ, Протоігумена Провінції Пресвятого Серця Христового в Канаді. Провідною темою усіх місійних наук була молитва. Проповідник наголосив на важливості молитви у Католицькій Церкві, плеканню постійної побожності, виявом якої є щоденні ранішні й вечірні молитви. Провідник також заохотив до молитви в родинах, адже молитва скріплює подружжя. Божественна Літургія як найкраща спільна молитва християн. Саме молитва є однією з важливих частин християнського (духовного) життя – підсумував проповідник.

 

Щодня після Святої Літургії, сповіді вірних та духовного повчання була спільна трапеза. Закінчилася свята місія в неділю. Після Служби Божої Протоігумен подякував о. Миколаю за проведену місію, а відтак присутні отримали повний відпуст, а відтак відбулося окроплення свяченою водою.


Місія завершилася традиційним спільним обідом у просторому парафіяльному залі, де були присутні численні учасники місійних наук, а також брати-студенти з Василіянського дому студій (House of Studies), що в Едмонтоні. Також це була прощальна зустріч із колишнім парохом о. Гавриїлом Габером, ЧСВВ, який у найближчому майбутньому відправиться до Вінніпега виконувати свій уряд Протоігумена.

 

о. Миколай Микосовський, ЧСВВ
Джерело: osbm.info