//

Великоднє послання владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського

Великоднє послання владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського

 

Всечесніші та преподобні отці, преподобні брати і сестри, представники влади, Українська молодь та родини, люба єпархіальна спільното!

Усіх вас, дорогі в Христі, вітаю сьогодні нашим Великодним привітанням

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

«Воскресіння день, просвітімося люди! Перемоги пісню співаємо!»

 

Молитовними співами Пасхальної Утрені ми починаємо ділитися незрівнянною радістю тріумфальної перемоги Спасителя над смертю: «Воскресіння твоє, Христе Спасе, ангели оспівують на небесах, і нас на землі сподоби чистим серцем тебе співом прославляти».

 

Христове Воскресіння наповнює справжнім змістом життя кожної людини: «Вчора нас поховано з тобою, Христе. Встаємо сьогодні з тобою воскреслим, бо вчора нас з тобою розп'ято. Тож і нас прослав, Спасе, у царстві своїм!» (Утреня Пасхи).

 

Радість Пасхи несе нам непохитну надію стати учасниками вічного щасливого життя з Богом: «Бо знаємо, що коли земне наше житло, намет розпадеться, маємо будівлю Божу, будинок нерукотворний, вічний на небі» (2 Кор. 5,1).

 

Папа Венедикт XVI розкриваючи зміст Великодня навчає, що «Пасха є справжнім спасінням людства! Якщо Христос, Божий Агнець, не пролив би Свою Кров за нас, ми б не мали жодної надії, а нашою і цілого світу долею була би, неминуче, смерть. Але Пасха змінила напрямок: Христове Воскресіння є новим сотворенням, немовби щепленням, яке може відродити всю рослину. Це подія, яка змінила глибинне спрямування історії, перехиливши її раз і назавжди в сторону добра, життя та прощення. Ми – вільні, ми – спасенні!».

 

Тепер будучи вільними Божими дітьми і маючи перед собою ясну мету нашого життя намагаймося звершити наш особистий Пасхальний перехід до нового життя. Воскреслий Христос є поруч з нами у цьому переході, щоб через дар дієвої живої віри привести нас до небесної батьківщини: «Ви через Нього віруєте в Бога, який воскресив його з мертвих і прославив, щоб ваша віра і надія була на Бога» (І Пет. 1,21).

 

Христос звільнив нас від рабства гріха і смерті, щоб ми не вагалися, перестали бути байдужими і почали вже від тепер жити новим життям, творити спільноту любові. Віра у Воскресіння спонукає нас бути свідками розіп’ятого і воскреслого Христа у сучасному світі, «Чи ж ви не знаєте, що всі ми, що в Христа Ісуса охрестилися, у смерть його хрестилися? Ми поховані з ним через хрещення на смерть, щоб, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, і ми теж жили новим життям» (Рим. 6,3-4).

 

Усі наші хрести, зусилля, важка духовна боротьба на Пасхальному шляху нового життя не є даремними, вони повинні скріпляти та утверджувати нас: «Отже, мої любі брати, будьте тверді, непохитні, визначайтесь у ділі Господнім повсякчасно та знайте, що труд ваш у Господі не марний» (1 Кор. 15,58).

 

«Христос Воскрес!», нехай наші серця та храми наповняться сьогодні радісним співом, прославляймо Господа! Нехай Воскреслий Христос приносить мир та братню любов у наші душі.

 

Благословення Господнє нехай перебуває з усіма вами!

 

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

 

†Владика ВАСИЛІЙ Семенюк,

Єпарх Тернопільсько-Зборівський

Дано при управлінні Тернопільсько-Зборівської єпархії

Дня 10 квітня 2011 року Божого

Джерело: www.tze.org.ua