//

Великобританія: у жовтні буде обраний новий примас Анліканської Церкви

На початку жовтня 2012 р. буде оголошено ім'я нового 150-го примаса Англіканської Церкви, який замінить на цьому посту сьогоднішнього архиєпископа Кентерберійського Роуена Вїльмса.

 

У спеціальному повідомленні,  опублікованому 5 вересня,  відзначається, що Роуен Вільямс залишиться на посаді примаса до 31 грудня. 11 жовтня він буде приймати участь в урочистому відкритті Року віри, яке відбудеться в Римі.

 

Вибори нового англіканського примаса буде проводити "Crown Nominations Commission", створена за ініціативою колишнього прем'єр-міністра Великобританії Гордона Брауна в 2007 р.  У минулому цим займався особисто прем'єр-міністр. В комісію входять 16 членів: 6 обраних Синодом Англіканської Церкви, 6 Кентерберійською єпархією, 2 єпископи, 1 архиєпископ і один мирянин - колишній англійський міністр.

 

Крім того, перший раз в історії, всі члени англіканської громади зможуть відправити лист або електронне повідомлення зі своїми пропозиціями щодо діяльності майбутнього лідера Церкви. Пошук кандидата на цю посаду буде проводитись з урахуванням думки Католицької Церкви у Великобританії та інших релігійних громад.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va