//

ВДМ 2013: "Молодь Церкви" має "право" отримати відповіді на екзистенціальні питання

Архиєпископ Йозеф Клеменс, секретар Папської ради у справах мирян, зауважив, що молодість - це, перш за все, час великих пошуків. За його словами, якщо людина молода, вона живе ідеалами, мріями і проектами. Молодість - це час, коли здійснюється вибір щодо майбутнього життя. "Іншими словами, - зауважив єрарх, - молодість - це час постановки найважливіших питань, які неминуче виникають в житті, і таким чином, час прийняття важливих відповідей».

 

Єрарх виступив на зустрічі з підготовки наступних Всесвітніх днів молоді, яка проходить в Рокка ді Папа, неподалік від Риму. Архиєпископ Клеменс наголосив, що "молодь Церкви" має "право" отримати відповіді на екзистенціальні питання. Єрарх задався питанням: як Церква може виконати цей обов'язок і яким чином може взяти участь у великому завдання виховання молоді?

 

На думку архиєпископа, тут можуть допомогти три аспекти, першим серед яких, є доктринальна освіченість; вона пов'язана безпосередньо з так званим "знанням віри". Другий аспект - це запрошення до участі молоді в житті Церкви, перш за все, літургійного і сакраментального життя парафії, культурної та благодійної діяльності молодіжних груп, рухів та нових громад. Третій напрямок, на який звернув увагу архиєпископ Клеменс - це особисте свідчення новизни і краси зустрічі з Христом, через автентичне християнське життя віри.

 

Ватиканський єрарх зауважив, що Всесвітні дні молоді неодноразово показали, що одні молоді люди можуть навернути інших до віри. На думку архиєпископа Клеменса, такий спосіб душпастирства - це відмінний приклад "церковних відносин".

 

За матеріалами radiovaticana.org