//

Вчення Церкви для боротьби з кризою в Португалії

В охопленій кризою Португалії Церква закликає вірних відкрити для себе значення католицького соціального вчення. Рік, що розпочинається, буде "важким і потребуватиме зусиль. І щоб не сумувати, ми маємо зробити те, що можемо, щоб знайти в собі сили для цієї боротьби – закласти основу для нашої надії і радості". Про це говорив патріарх Лісабона під час новорічної проповіді.

 

Кардинал Хосе Полікарпо, який також керує португальським єпископатом, зазначив, що католицьке соціальне вчення останнім часом забувають, а зараз є можливість повернутися до нього. Це голос Церкви, який "проливає світло на конкретну реальність і надає їй сенсу навіть в тому, що стосується соціальних і економічних питань, – сказав кардинал. – Ця наука відкриває нас на перевагу щедрості над егоїзмом, вчить нас першості загального блага, допомагає нам не тільки обмежувати себе в матеріальних потребах, але й відкриватися для трансцендентного виміру людини та її дій".

 

Кардинал Полікарпо зазначив, що в основі прийняття цієї науки є віра, яка перетворює суспільство на спосіб закваски, даючи людям виклики справедливості та миру. Тому, на його думку, має бути пріоритетом нова євангелізація через свідчення вірян, які зможуть влити в нові покоління оптимізм. "Тільки справедливі можуть впровадити справедливість і тільки ті, хто зазнали внутрішнього миру, можуть боротися за соціальний мир", – пояснив патріарх Лісабона, додавши, що для цього потрібна жертовність і душевна рівновага.


За матеріалами: Radio Watykańskie