//

Ватиканський конгрес про запобігання і лікування СНІДу

Католицька Церква провадить 120 тисяч осередків служби здоров’я, в яких лікуються хворі на СНІД. Про це нагадав Архиєпископ Зигмунт Зімовскі при нагоді відкриття у Ватикані міжнародного конгресу «Людина в центрі турботи запобігання і лікування хвороби ВІЛ/СНІД». Зустріч організовано Папською Радою в справах Душпастирства Охорони Здоров’я спільно з Ватиканською Фундацією Доброго Самарянина.

 

Архиєпископ Зімовскі – глава ватиканського «міністерства здоров’я», зазначив, що цей симпозіум  організовано як відповідь на просьбу місцевих Церков випрацювати новий проект підтримки душпастирської  і медично-санітарної діяльності.

 

Конгрес є шансом поглибити і реалізувати Магістеріум Церкви в цій сфері, промувати етичну свідомість тих, хто працює з хворими, а також вшанувати гідність кожної зараженої особи – ствердив Архиєпископ.

 

У конгресі беруть участь представники всіх п’яти континентів. За останні 30 років у світі вірусом ВІЛ заразилось 60 млн. людей, половина з яких до цього часу померла. Наразі СНІД є першою за кількістю жертв причиною смертей. Тому глава Папської Ради повторно наголосив на солідарності багатих держав щодо бідних, де надто багато людей вмирає через відсутність потрібної терапії, а особливо антиретровірусних препаратів.  Особливу увагу Архиєпископ Зімовскі заохочує звернути на розробку препаратів і способів запобігання перенесення вірусу ВІЛ від матері до дитини.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie