//

Ватикан звільнив американського єпископа після того, як він зізнався, що має двох дітей

Папа прийняв відставку 60-річного Ґабіно Завали, допоміжного єпископа Лос-Анджелесу, відповідно до канонів 411 і 401 Кодексу канонічного Права, що передбачають відставку у зв’язку із здоров’ям чи іншими причинами.


Як повідомили CNS  у єпархії Лос-Анджелесу, єпископ Ґабіно Завала у грудні зізнався Папі в тому, що має двох дітей.


З цього приводу до вірних із листом звернувся Архиєпископ Лос-Анджелесу, Хосе Гомес, і спробував пояснити причину відставки єпископа, котрий окрім того ще був главою міжнародного мирного руху Pax Christi у США. У зверненні, яке подає CNS, владика Гомес зазначає: «Сьогодні хочу поділитись з вами сумною і важкою новиною. Єпископ Ґабіно Завала на початку грудня повідомив мені, що має двох неповнолітніх дітей, котрі живуть зі своєю матір’ю у іншому штаті.»


В листі також зазначено, що Папа прийняв подану відставку, і від тепер єпископ Завала не виконуватиме своє служіння і житиме приватно. «Архиєпархія сконтактувалася із матір’ю та дітьми і запропонувала духовну та фінансову підтримку для навчання дітей у коледжі. Я поважаю право сім’ї на приватність, тому не розголошую їх імена. Закликаю вас до молитви за усіх, кого торкнулася ця ситуація»,– пише до вірних Архиєпископ Лос Анджелесу.

Слід зазначити, що відповідно до канонів Католицької Церкви, єпископ не може бути одруженим і мати дітей.