//

Ватикан закликав китайських священиків не піддаватися тиску влади

Відважно виступити проти безправних вимог Пекіна, які мають намір поділити Католицьку Церкву в Китаї закликав місцевих священиків і єпископів секретар Конгрегації у справах Євангелізації Народів. Архиєпископ Савіо Хон Тай-Фай SDB відновив заклик, щоб китайські священики не приймали пропозиції партійної адміністрації щодо прийняття нелегальних єпископських свячень без згоди Апостольської Столиці.


У інтерв'ю для римського агентства Asianews ватиканський чиновник зазначив, що таке заперечення можливе, оскільки комуністична влада вже не застосовує по відношенню до духовенства кару примусових робіт, ув'язнення чи смерті. Салезіянин гонконгського походження закликав владу в Пекіні звільнити двох ув'язнених єпископів катакомбної спільноти. Китайський уряд, незважаючи на письмові нагадування з боку Ватикану, не надав жодної відповіді – сказав архиєпископ Тай-Фай з Конгрегації у справах Євангелізації Народів.

 

У континентальному Китаї багато вакантних єпископських столиць. Найближчим часом уряд в Пекіні має намір провести демонстраційні висвячування одного з єпископів без згоди Святішого Отця.


За матеріалами Radio Watykańskie