//

Ватикан відкликав своє визнання Міжнародного товариства католицьких ЗМІ (UCIP)

Ватикан заборонив Міжнародному товариству католицьких ЗМІ (UCIP) у своїй назві вживати слово «католицький». Папська рада у справах мирян 3 травня цього року відкликала своє визнання цієї установи, а вчора, 4 травня, це потвердив і Бернард Зассман, котрий виконував функцію президента цієї організації.
Ватикан наголосив, що незважаючи на неодноразові інтервенції з боку Апостольського Престолу діяльність UCIP-у відбувалася з грубими порушеннями Статуту UCIP-у, який був потверджений Апостольським Престолом. Ватикан також закликав католицьких журналістів, незважаючи на цей прикрий факт, продовжувати своє несення євангельської проповіді у ЗМІ.
Як стало відомо, UCIP з певних причин перестав функціонувати, а його керівництво продовжувало створювати видимість такого функціонування.
Пан Зассман повідомив, що на даний момент колишні члени UCIP-у розпочали працю над новим проектом – створення «Міжнародного товариства католиків, які працюють у ЗМІ» (ICOM). Нова організація мала би стати форумом католиків, які працюють у церковних та світських ЗМІ.


За матеіралами www.ika.hr