//

Ватикан спростив церемонію зведення в кардинальську гідність

Ватикан реформує церемонію зведення в кардинали. Як повідомляє kipa / apic, зведення в кардинали 22 нових членів Кардинальської колегії, призначене на 18 лютого на площі св. Петра, пройде за спрощеним обрядом.

 

Нові кардинали вперше отримають свої відзнаки - кардинальську мітру, шапочку, кільце, а також титулярну церкву під час однієї загальної церемонії. Крім того, Служба папських літургійних  церемоній змінила дві папські молитви і скоротила читання Святого Письма.

 

Мета реформи церемонії зведення в кардинали - уникнути формування уявлення про те, що цей ритуал є окремим таїнством. Кардинальська консисторія ніколи в історії не мала нічого спільного з літургійним актом.

 

Об'єднання в одну церемонію нагородження кардинальської мітрою і кільцем, а також присвоєння титулярної церкви відбулося через те, що різниця між відкритою і закритою  консисторією давно залишилися в минулому.

 

Спочатку, до останньої реформи церемонії в 1969 р., кардинальська мітра вручалася Папою на відкритій частині консисторії, а титулярна церква і кільце давалися на наступній закритій частини.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru