//

Ватикан: католицько-джайніська зустріч

6 грудня у Ватикані відбулася зустріч між членами Папської ради з міжрелігійного діалогу та делегацією сповідників джайнізму, в якій взяли участь голова ватиканської дикастерії Жан Луї Торан і Нему Чандарія, заступник голови ради директорів Інституту Джайнізмології. Зустріч на такому рівні між представниками двох віросповідань є другою в історії. Перша відбулася в лютому 1995 року. Крім того, варто підкреслити, що представники джайнізму брали участь в молитовних зустрічах за мир у світі, які проходили в Асижі в 1986, 2002 і 2011 роках. 13 листопада 2011 року з ініціативи Папської ради з міжрелігійного діалогу в столиці Індії Делі проходив семінар на тему християнсько-джайніського діалогу.


"В результаті сьогоднішньої зустрічі члени делегацій в атмосфері взаємної поваги та дружби висловили задоволення щирими відносинами і співпрацею, які існують між християнськими та джайніськими спільнотами в країнах, де проживають представники цих віросповідань", – наголошується в спеціальному документі, опублікованому сьогодні прес-службою Апостольської Столиці.


Учасники зустрічі виявили зацікавленість у сприянні для спільного добра спільнот, освіти молоді відповідно з власними традиціями, глибшому взаємному знайомстві, свободі, мирі та соціальній гармонії.

 

За матеріалами: www.radiovaticana.org