//

Ватикан і спорт

В понеділок 4 квітня у приміщенні Радіо Ватикану відбулася презентація книжки Стефано  і Роберто Кальвіджіоні під назвою «Спорт у Ватикані». В книжці автори розглядають, наскільки Церква приділяє увагу спорту, і яку роль він відіграє в житті та формуванні людини.


«Папа Іван Павло ІІ, можна сказати, вважав спорт знаком часів» - зауважив о. Кевін Ліксі, директор відділу Церква і спорт при Папській Раді у справах мирян, який заснував покійний папа.


О. Ліксі виголосив промову під час презентації книжки. Він розповів, що папа Іван Павло ІІ мав тверду думку стосовно спорту в суспільстві. «Це є те, з чим ми, як Церква, маємо мати справу: допомагати висвітлювати його, бути частиною його, не втікати від нього» - говорив він в інтерв’ю для Радіо Ватикан. Відділ Церква і спорт розглядає інтелектуальні питання, такі як: чим є спорт і як він впливає на суспільство. Водночас, працівники відділу зустрічаються із атлетами високого рівня і вивчають ті особливі виклики, з якими вони зустрічаються в духовному житті.


«Якщо глянути на спортсмена, якого забрали з дому в ранньому віці і поставили на професійний трек, можливо, далеко від родини, а потім дали шанс для успіху, купу грошей і славу, то такий професійний атлет стоїть перед викликом, як правильно діяти» - зазначив о. Кевін Ліксі.


За матеріалами Vatican Radio