//

Ватикан: форум на тему нової євангелізації в Америці

 Питання нової євангелізації на американських континентах обговорять у Ватикані. 9-12 грудня тут пройде міжнародний конгрес на тему "Ecclesia in America". Його ініціаторами є Папська Комісія у справах Латинської Америки і одна з найбільших у світі організації мирян "Лицарі Колумба".

 

У форумі візьмуть участь представники Церкви з країн як Південної, так і Північної Америки. Вони, в перспективі нової євангелізації та Року віри, розважатимуть над змістом апостольського звернення "Ecclesia in America", яку в 1999 р. опублікував бл. Іван Павло II. Крім того учасники конгресу подумають над викликами для християнської сім'ї, про гідність жінок і проблеми майбутніх поколінь американців. Ними будуть спільно обговорені душпастрські, місіонерські та культурні ініціативи. За словами організаторів зустрічі, захід має сприяти більш дружнім відносинам, братерству і співпраці між католиками американських континентів.

 

Відкриється форум св. Месою в базиліці св. Петра, яку очолить кардинал Марк Уелле, голова Папської комісії у справах Латинської Америки. Його учасники матимуть можливість помолитися у Ватиканських садах, а також зустрітися з Бенедиктом XVI, який прийме їх на аудієнції 12 грудня.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va