//

Варфоломій I візьме участь у Конференції з питань світової політики

Константинопольський Патріарх Варфоломій I відвідає Австрію з 8 по 11 грудня. Офіційною причиною візиту є участь у Конференції з питань світової політики, яка буде проходити у Відні 9-11 грудня, повідомляє сайт Віденської Архиєпархії. Єрарх є одним з 150 офіційних учасників та 300 гостей, які зберуться у Відні, щоб обговорити центральні проблеми світової політики та ефективності державного управління. На порядку денному різні теми: від "арабської весни", ситуації в Європі та Африці до майбутніх засідань "великої вісімки" і "великої двадцятки".

 

Серед учасників конференції президент Європейської Ради Герман ван Ромпей, новий глава Європейського центрального банку Маріо Драі, Президент Туреччини Абдулла Гюль, а також колишній генеральний секретар Ліги арабських держав Амр Муса і інші високопоставлені особи.

 

Конференція з питань світової політики є незалежною міжнародною конференцією, задуманою з метою "обміну досвідом між лідерами держав, вдосконалення управління в усьому світі і об'єднання зусиль з метою служіння загальним інтересам". Перша така конференція відбулася в 2008 р. з ініціативи Французького інституту міжнародних відносин. Щорічно політичні діячі, керівники міжнародних організацій, президенти великих компаній, відомі експерти та журналісти зустрічаються з главами держав і урядів, щоб обговорити ситуацію у світовій політиці, економіці і суспільному житті.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые