//

В Єгипті двоє дітей з сім'ї християн-коптів перебувають під слідством «за образу ісламу»

Двоє дітей із єгипетської сім'ї християн-коптів перебувають під слідством «за образу ісламу». Відповідно до різних версій, які озвучила ісламська сторона, діти-християни нібито порвали сторінки з Корану або навіть помочилися на них.

 

«Вони просто маленькі діти, і дійсно не розуміють через що  вся ця метушня - вони ще не можуть навіть зрозуміти відмінності між Кораном, Біблією чи будь-якою іншою священною книгою», - сказав адвокат Карам Габріель, який захищає в суді дітей-християн.

 

Інцидент відбувся в Бені-Суеф, місті з населенням 230 000 чоловік, де минулого місяця мати і її семеро дітей були засуджені до 15 років тюремного ув'язнення за навернення з ісламу в християнство, яке раніше прийняла ця коптська християнська сім'я.

 

«Ми були впевнені, особливо після революції, що наш суд буде поважати право кожної людини вибирати релігію, але, очевидно, суд покладається на норми шаріату,  і тому Надя була засуджена до 15 років тюремного ув'язнення», - сказав Юсуф Закі, глава Коптського Альянсу з приводу нещодавнього судового прецеденту.

 

За матеріалами sedmitza.ru