//

В Ватикані розпочалася місійна асамблея

Євангелізація не є справою одиноких мандрівників, але відбувається спільно з усім народом Божим - така була тема звернення кардинала Фернандо Філоні, префекта Конгрегації Євангелізації Народів підчас відкриття асамблеї Папських місіонерських справ, яка почалася 7 травня в Ватикані. За словами єрарха процес нової євангелізації повинен бути включений в життя Церкви і пов'язаний з основними подіями, які він переживає: Роком віри, Синодом Єпископів про нову євангелізацію і святкуванням 50-річчя II Ватиканського Собору.


Кардинал Філоні зазначив, що в контексті Року віри важливо поглиблювати віру і давати правдиве свідчення про неї. Він закликав дати початок новій євангелізації епосі і черпати натхнення з великого багатства навчання Церкви, особливо документів останнього Собору.

 

Єрарх також виділив ряд термінових проблем, які необхідно вирішити для більш ефективної роботи його дикастерії та реалізації євангелізаційної діяльності. Ці завдання стосуються аналізу чисельності персоналу дикастерії та ефективності його роботи, проблеми формування нових лідерів, перегляду фінансування тих єпархій, які дійсно цього потребують.

 

Крім того кардинал Філоні висловив задоволення результатами євангелізації в Китаї. Він зазначив, що тут залишається актуальною проблема з нелегітимними єпископськими свяченнями і тому Церква намагається використати всі можливі засоби, щоб її голос щодо цієї проблеми був почутий.

 

За матеріалами radiovaticana.org