//

В Україну до Львова прибув Кардинал А́нджело Koмácтpi

02 червня 2012 р. об 12:25, в Україну до Львова прибув Кардинал А́нджело Koмácтpi (Angelo Comastri) – Генеральний Вікарій Папи Римського для Ватикану і Делегат Святішого Отця Бенедикта ХVІ для закінчення Першого Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу РКЦ. В міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького, представника Святішого Отця зустріли Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький, представники Львівської Обласної Адміністрації, Обласної Ради та Міської Ради.

 

02 квітня 2012 року Папа Бенедикт XVI призначив кардинала Комастрі своїм спеціальним делегатом для участі в заключних богослужіннях Національного Євхаристійного Конгресу в Україні, що відбудуться 03 червня 2012 року у Львові, з нагоди 600-річчя утворення архієпископського та митрополичого осідку латинського обряду у Львові. Протягом свого періоду перебування в Україні кардинал А́нджело Koмácтpi візьме участь в таких заходах:

 

Субота 2 червня

° 15:45 - Зустріч з Михайлом Костюком, Головою Львівської Обласної Адміністрації;
° 16:30 - Зустріч з Андрійом Садовим, Львівськім Міськім Головою;
° 17:00 - Урочисте відкриття виставки з нагоди святкування Ювілею 600-ліття Львівської Архідієцезії (Львівській Музей Історії Релігії, пл. Музейна, 1).

 

Неділя 3 червня

° 11:00 - Урочиста Архієрейська Літургія з нагоди закінчення І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу (Парк при Університеті Львівської Ветеринарної Медицини, що по вул. Пекарська, 50). Євхаристійна процесія вулицями Львова;
° 14:00 - Закінчення І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу біля Катедрального Собору (пл. Катедральна, 1);
° 15:00 - Святковий обід в приміщенні Львівської Вищої Духовної Семінарії латинського обряду (Львів-Брюховичі, вул. Львівська, 62).

Джерело: rkc.lviv.ua

ФОТО – Данута ҐРЕЩУК