//

В УГКЦ започатковують щорічні з’їзди місіонерів

В час святкування Володимирового Хрещення Пасторально-місійний відділ (ПМВ) Української Греко-Католицької Церкви організовує духовно-формаційний семінар для підвищення кваліфікацій місіонерів на тему «Теоретично-практична місійність УГКЦ у Вселенській Церкві». В семінарі візьмуть участь близько 30 проповідників з понад десяти країн світу. Захід розпочнеться 31 липня Архиєрейською Літургією у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, яку очолить Блаженніший Святослав.

 

Семінар стане початком щорічних з’їздів місіонерів УГКЦ. «Головною метою заходу є збір усіх наших місіонерів разом, їхнє знайомство між собою та зустріч з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом. Нам дуже важливо з уст наших душпастирів дізнатися більше про реалії місіонерського служіння в різних країнах, бо УГКЦ сьогодні є глобальною Церквою, кожен член якої має бути почутий» – зазначає Виконавчий секретар ПМВ о. Василь Поточняк.

 

За словами організаторів, подібні зустрічі, допоможуть місіонерам глибше осмислити місійність УГКЦ у Вселенській Церкві. Своє слово душпастирям скажуть очільник греко-католиків Блаженніший Святослав, емеритований Верховний Архиєпископ- Блаженніший Любомир (Гузар), Голова ПМВ Владика Йосиф (Мілян). Протягом чотирьох днів присутні спільно застановляться над тим, яким має бути сучасний греко-католицький місіонер, що потребують вірні УГКЦ в світі і чого Церква очікує від місіонерів. Крім того, на семінарі торкнуться географії та статистики сучасного українського мігрантства, розглянуть канонічні та юридичні аспекти місіонерського служіння, обговорять способи співпраці греко-католицьких душпастирів з державними установами та громадськими організаціями закордоном.

 

На завершення кожен учасник отримає сертифікат про участь на семінарі, який буде вагомим документом в подальшій душпастирській праці в тих країнах, де немає структур УГКЦ.

 

Більше інформації можна дізнатися за телефонами ПМВ (044) 280 76 91 та 097 762 6210.

 

Джерело: www.ugcc.org.ua