//

В празник Собору Пресвятої Богородиці, Пасторальний координатор вперше відвідав українську громаду м. Болоньї та м. Ченто

8 січня 2012 р., в празник Собору Пресвятої Богородиці, о. Марко Ярослав Семеген, Пасторальний координатор,  прибув з душпастирським візитом до громади УГКЦ у м. Болоньї.  У співслужінні о. Андрія Жибурського, Ректора церкви Святого Михаїла для українців, Пасторальний координатор очолив тут святкову Літургію та виголосив проповідь. Після Літургії о. Марко подякував о. Андрію за віддану працю  і служіння та склав Різдвяні побажання для чисельної громади, закликавши вірних до єдності та гуртування навколо Церкви.

 

Цього ж дня пасторальний координатор очолив Божественну Літургію в містечку Ченто, Болонської Архиєпархії.  Для даної громади це перша Різдвяна Літургія, оскільки спільнота була заснована недавно.


Перед Літургією звершено Чин освячення нових церковних риз, придбаних за старанням о. Андрія і завдяки пожертвам вірних новоствореної громади. За короткий час  існування громада вже придбала також гарно оправлене Євангеліє  та іншу церковну атрибутику.


На завершення о. Марко висловив усім присутнім привітання та побажання з нагоди Різдва, подякувавши вірним за жертовність, та закликавши їх до подальшої ревної участі в Богослужіннях.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії