//

В Оріссі знову атакують християн

Християнські лідери цього регіону побоюються, що можливим є повторення такого масштабу нападів, як у 2008 році в Кандхамалі.

 

Починаючи з 8 грудня 2010 року, індуїстські екстремісти вже 15 разів нападали на християн з плем’я Коя. Під час останнього випадку, що відбувся 23 лютого в с. Мурліґуда (80 км. від м. Малканґірі), близько 60 екстремістів напали на місцевих християн.

 

Під час випадку 8 грудня близько 35 екстремістів напали на дім пастора і побили його.

 

Нападники не жаліють ні жінок (в т.ч. вагітних), ні дітей. Поліція не реагує на ці напади, тому їх стає все більше і більше.

 

25 грудня 200 екстремістів ввірвалися до церкви під час різдвяних урочистостей в селі Кої Конда, побили вірних і поламали всі меблі. Вони також зруйнували близько десяти будинків, що належали християнам.

 

Християни подали позов до міліції, однак остання не прийняла жодних дій.

 

«Переслідування християн в цьому регіоні стало звичною щоденною справою» - зазначає місцевий пастор Пурусу. Християни змушені покидати свої доми і тікати.

 

3-го березня християнські лідери зустрічалися з представниками влади регіону, котрі запевнили їх, що негайно візьмуться за цю справу. Через деякий час селянам видали рис та деякі необхідні продукти для споживання.

 

Місцеві християни побоюються, що Малканґірі може пережити таке ж насилля, яке принесло смерть як мінімум 100 християнам в регіоні Кандхамал, оскільки частину представників влади, котрі на той час були в Кандхамалі, зараз очолюють регіон Малканґірі.

 

За матеріалами Compass Direct News