//

В Новий рік з Богом! Форум молоді у Києві

З 30 грудня 2011 року  по 1 січня 2012 року в інституті релігійних наук імені Томи Аквінського відбувся новорічний форум молоді під гаслом «В Новий рік з Богом!», в  якому взялo участь близько 60 осіб з різних міст України: Львова, Донецька, Запоріжжя, Вінниці, Полонного, Коростеня та самого Києва.

 

Вже вдруге інститут релігійних наук приймає молодь України на святкуваннi  Нового року. Форум тривав 3 дні, протягом яких молодь мала змогу не лише зустріти  Новий рік, але й збагатитися духовно через конференції, які читали отці-домініканці.

 

З’їзд молоді розпочався Службою Божою, яку відправив о.Януш Марія Анджиєвський разом з співслужителями. По закінченні Літургії була проведена зустріч-знайомсво. Катерина Василенко запропонувала оригінальний метод знайомства, за допомогою якого молодь змогла дізнатись щось особливе про кожного з присутніх та краще запам’ятати одне одного. Кульмінацією вечора стала молитва в дусі ТЕЗЕ.

 

Наступного дня отці-домініканці, а саме: о.Януш Марія Анджиєвський та о. Петро Балог ОР, прочитали дві конференції про повноту молитви та сповідування особи Ісуса Христа в різних релігійних конфесіях. О. Януш підкреслив, що молитва – це передусім лікування егоїзму людини, щоб вона любила Бога і ближнього. Також наголосив, що нашою основною молитвою є Євхаристія, яка повинна бути щоденною. О. Петро висвітлив тему особи Ісуса Христа в контексті інших релігій та цивілізації. Якщо людина хоче пізнати Христа та його історію, вона повинна стикнутися з Його словами.

 

Новий 2012 рік молодь зустріла Службою Божою. Отець Петро привітав молодь та побажав усім мудрості. Службу Божу супроводжував спів хору «Misericordia» (лат. Милосердя), який був створений з учасників форуму.

 

Новорічну ніч продовжило спільне привітання та фуршет, після якого молодь усю ніч розважалася: танцювала, брала участь у цікавих та кумедних конкурсах, деяка молодь співала пісні прослави в каплиці та ділилася творчим музичним досвідом.

 

«Новорічна ніч була просто винятковою, - ділиться враженнями учасниця форуму. – Ще не було такого яскравого Нового року, тому дуже рада, що зустрічала цей Новий рік саме так».

 

«В Новий рік з Богом» - гасло, яке, сподіваємося, стане традиційним у святкуванні Нового року.

 

Крістіна Надворна та Катерина Василенко, спеціально для Католицького Медіа-Центру