//

В неділю Бенедикт XVI зустрінеться з сільськогосподарськими працівниками

 23 вересня на молитві "Ангел Господній" в Кастель Гандольфо візьмуть участь члени конфедерації сільськогосподарських підприємців Італії, після чого вони піднесуть Бенедикту XVI свій спеціальний подарунок - виноградну лозу.

 

Ідея з'явилася з слів Папи Ратцінгера при вступі на Апостольський Престол: "Я слухняний працівник в Господньому винограднику". Лоза буде посаджена в саду папської літньої резиденції. Святий Престол вступив у володіння вілли сім'ї Барберині в 1929 році: Пій XI докупив цей маєток на сусідньому боці гори Альбано спеціально для сільськогосподарської діяльності, щоб підкреслити, що Церква надає велику важливість сільськогосподарським працівникам. Зараз під сад, город і тваринницьку ферму з 25 коровами і курник відведено 20 гектарів. З урожаю оливних дерев виробляється від десяти до п'ятнадцяти центнерів олії на рік, до того ж до столу Понтифіка надаються свої фрукти, овочі і круглий рік - квіти: в Кастель Гандольфо є і теплиця.


Частина продукції постачається в супермаркет Ватикану. Можливо потрапить туди і мед, перший урожай якого зібрано вперше. Вісім вуликів з півмільйоном бджіл були подаровані Бенедикту XVI у минулому році. "У цьому році ми тільки зібрали перший мед, переважно з нектару каштанів та інших фруктових дерев в господарстві", - розповіли журналістам бджолярі.


Банки з цим медом відразу стали експонатом агровиставки "Кольори біорізномаїття", яка 23 вересня відкривається в Кастель Гандольфо.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va