//

В Назареті відкрили Центр Марії

 


У Назареті відкрито Центр Марії. Офіційну інавгурацію очолив Латинський Патріарх Єрусалиму Фуад Туаль. Церемонію освячення і відкриття центру Марії, над реалізацією якого працюють від 2000 р. передувала святкова Літургія в базиліці Благовіщення за участю представників місцевих католицьких Церков.


 


Центр Марії з Назарету повинен стати важливим центром духовності Марії та екуменічного діалогу, як для місцевого населення, так і для паломників.


 


Під час інавгураційної церемонії глава Французького Об'єднання Марії з Назарету, яке є ініціатором проекту, передав ключі до Центру спільноті Chemin Neuf, обраній для управління ним.


 


У відпустових урочистостях Господнього Благовіщення в Назареті крім Латинського Патріарха Фуада Туаля участь взяли патріархальний вікарій для Ізраїлю єпископ Джачінто-Булос Маркуццо, посол Франції, мер Назарету, а також численні представники місцевої спільноти християн і паломників з різних сторін світу.


 


О 17:00 год. в каплиці Центру відбулася екуменічна літургія, в якій взяли участь представники різних Церков і визнань Святої Землі.


 


Від 26 березня цього року Центр Марії з Назарету відкритий для громадськості.


 


За матеріалами Radio Watykańskie