//

В мережі люди все частіше "тріпаються як метелики", щоб їх помітили

Про абсурдність втечі від реальності нагадало видання "L'Osservatore Romano", згадуючи слова Марселя Пруста, сказані 100 років тому.


Як повідомляє Радіо Ватикану, газета робить це у контексті нинішнього інтернет-буму і зацікавленості соціальними мережами. Автор статті Крістіан Грімальді звертає увагу, що армія людей всіх націй, різного віку, віровизнання і політичних переконань, насправді не вміє сьогодні користуватися інформацією, гублячись у павутині все більш різноманітних можливостей інтернету. Грімальді підкреслює, що для більшості користувачів недостатньо отримувати інформацію, їм важливо самим представити себе у мережах для самоствердження. За його словами, щоб людину помітили, нині вона має все частіше і частіше "тріпатися як метелик" у мережі, використовуючи його незліченні інструменти.


Автор нагадує, що кожна людина покликана до соціалізації і тому присвячує багато часу, прагнучи її, проте, як зауважує Грімальді, там, куди ми вкладаємо все більше часу – у соціальних медіа – діалог відмер. Там не шукають справжнього обміну ідеями, а виключно підтвердження своєї думки, критика там спростовується, а критик відразу перетворюється на ворога.